"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





Supă de cartofi

Supa de cartofi, o mâncare ieftină şi la îndemâna tuturor. Cu toate acestea mulţi au uitat gustul supei din copilărie, ca la mama acasă.
În cele ce urmează vă prezint o reţetă foarte gustoasă şi uşor de preparat.

Compoziţie: 750 gr cartofi albi, 3 litri de apă, o ceapă albă mare, 1 lingură făină, 2 foi de dafin, 1 lingură cu boia dulce de ardei, 2 linguri ulei, 3 linguriţe cu chimen, sare, piper, brânză telemea de oaie.

Tocăm mărunt ceapa şi o punem la călit în ulei, până devine sticloasă. Adăugăm făina, amestecăm bine şi turnăm apa. După câteva clocote, punem cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, foile de dafin, boiaua şi  potrivim de sare. Separat în 500 ml apă, punem la fiert 4-5 minute chimenul boabe, apoi acoperim vasul. Când cartofii s-au fiert, strecurăm în supă zeama de la chimen, potrivim de piper şi mai lăsăm să mai clocotească 1-2 minute. După ce a fiert, supa acoperită cu un capac, înainte de servire, se lasă să se odihnească pentru stabilizarea aromelor 30 de minute.
În farfurie se rade puţină brânză telemea.
După gust, se poate adăuga o linguriţă cu smântână.


Un comentariu: