"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





Cocktail Molotov

   Se povesteşte că în timpul celui de al II-lea război mondial, Churchill, în cursul unui cocktail oficial, l-a servit pe Molotov cu un "whisky & soda". Molotov a dat pe gât băutura şi ne fiind prea mulţumit de gust şi tărie, a preparat pentru Churchill un amestec din 100 ml vodka şi 50 ml suc de roşii amestecat cu piper. După ce a gustat din mixtură, Churchill (care cunoştea povestea cocktailului exploziv Molotov) ar fi exclamat: dar ăsta-i adevăratul cocktail Molotov!
   Aşa i-a rămas numele mixturii timp de câţi-va ani. Cei mai în vârstă poate îşi aduc aminte.

Acest cocktail este mai bine cunoscut sub numele de "Bloody Mary".
Paternitatea lui este controversată.
Barmanul Fernand Petiot (1900-1975) susţine că el este inventatorul. La rândul său actorul George Jessel (1898-1981) susţine că el a inventat băutura.
   Ei bine şi eu pot susţine că printre inventatori se numără şi bunicul meu din partea mamei (1896-1975), care ne povestea că pe front în primul război mondial, prin anii 1916-1917, obişnuiau să bea ţuică amestecată cu bulion de roşii!...

   Eu vă prezint o variantă a acestul cocktail, aşa cum îl prepar când am prieteni în vizită.

Ingrediente: 50 ml vodcă de calitate (eventual Stolychnaya), 75 ml suc natural de roşii, un praf de piper, o frunză de ţelină, un praf de sare după caz.
Sucul şi vodca trebuie să fie foarte bine răcite. Eu nu folosesc cuburi de gheaţă la acest amestec.
Sucul de roşii, piperul şi frunza de ţelină se amestecă bine cu blenderul, apoi se pune într-un pahar tip sondă. Peste amestec se toarnă foarte încet vodca astfel ca să rămînă cât mai multă vodcă  în partea superioară a paharului.
Până la servire o ţinem la frigider.

Se poate decora cu o frunză de ţelină şi/sau o măslină.

P.S. Dacă folosiţi suc de roşii din comerţ, căutaţi din cel fără zahăr.
Zahărul dăunează la gust şi are efecte nedorite...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu