"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





Ardei roşu marinat

   Pentru această conservă folosim ardei gras roşu. Se spală bine ardeii, se scurg de apă. Tăiem ardeiul fâşii de 1 cm lăţime. Pregătim un litru de amestec format din 2 părţi apă, o parte oţet din vin de 9 gr., o frunză de dafin,  50 gr. zahăr, sau mai bine 2-3 pastile de sucrazit şi îl punem la fiert. Când dă în clocot, introducem ardeiul tăiat şi îl opărim cca 5-6 minute. Scoatem ardeiul opărit, îl aşezăm în borcane de 720 ml, după gust putem adăuga şi  1-2 căţei de usturoi. Turnăm lichidul fierbinte rămas după opărire şi inchidem bine cu capacul metalic.
   Introducem  borcanele în cuptorul de aragaz pentru 20 minute, apoi aşa fierbinţi le aşezăm într-o pătura şi lăsăm să se răcească încet  cca 24 ore.

Acest tip de conservă poate fi ţinută la cămară 2-3 ani fără să-şi modifice gustul.

   La servire, peste ardeiul murat punem 3-4 căţei de usturoi zdrobit bine, apoi stropim totul cu 1-2 linguri de lichid din conservă şi 1-2 linguri cu ulei de măsline.

   În loc de ardei gras roşu, putem folosi ardei roşu Kapia. Acesta îl tăiem longitudinal pe cca 2 treimi  din lungime şi după opărire îl aşezăm în borcane întreg, cu codiţă şi seminţe. În rest procedăm ca mai sus.

   Astept opiniile dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu