Se pare că bucătăria românească neaoşă este cam uitată. M-am gândit să vă ofer printre altele şi o serie de reţete româneşti, din păcate uitate de toţi.
"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"
Salată de cartofi
O salată gustoasă, care o servim singură ca aperitiv, sau garnitură la friptură, în cele ce urmează:
Compoziţie: 5-600 gr cartofi fierţi, 2 cepe mijlocii, 1 gogoşar roşu, 1 roşie mare, măsline, ulei, oţet, sare şi piper după gust.
Tăiem ceapa peştişori, gogoşarul feliuţe subţiri, presărăm cu sare şi lăsăm sa stea cca 1 oră. Apoi stoarcem totul, uşor, cu mâna.
Tăiem cartofii prospăt fierţi, calzi încă, în feliuţe. Tăiem roşia în bucăţele. Amestecăm totul într-un castron. Adăugam sare, piper proaspăt măcinat, ulei şi oţet după gust.
Lăsăm salata să se aşeze 50-60 de minute. Ornăm salata cu măsline de preferinţă Kalamata sau din cele denumite Naturale. Când servim, se poate presăra şi puţin pătrunjel tocat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu