"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





Salată de cartofi


   O salată gustoasă, care o servim singură ca aperitiv, sau garnitură la friptură, în cele ce urmează:

Compoziţie: 5-600 gr cartofi fierţi, 2 cepe mijlocii, 1 gogoşar roşu, 1 roşie mare, măsline, ulei, oţet, sare şi piper după gust.

Tăiem ceapa peştişori, gogoşarul feliuţe subţiri,  presărăm cu sare şi lăsăm sa stea cca 1 oră.  Apoi stoarcem totul, uşor, cu mâna.
   Tăiem cartofii prospăt fierţi, calzi încă, în feliuţe. Tăiem roşia în bucăţele. Amestecăm totul într-un castron. Adăugam sare, piper proaspăt măcinat, ulei şi oţet după gust.
Lăsăm salata să se aşeze 50-60 de minute. Ornăm salata cu măsline de preferinţă Kalamata. Când servim, se poate presăra şi puţin pătrunjel tocat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu