tag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post3785937510462706388..comments2023-12-22T12:13:49.042+02:00Comments on Arta Culinară Românească: Prepararea rachiului de casă - (II)Vasile Giurgiuhttp://www.blogger.com/profile/02757144218271644195noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-84069427220617397032022-10-11T05:12:50.636+03:002022-10-11T05:12:50.636+03:00Excelent articol, multumiri pentru efort si amabil...Excelent articol, multumiri pentru efort si amabilitate!Mihai Phttps://www.blogger.com/profile/16893837682056724877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-20952869357839162292020-11-16T02:19:38.690+02:002020-11-16T02:19:38.690+02:00Doua articole utile. Si daca nu faci acasa, stii c...Doua articole utile. Si daca nu faci acasa, stii ce sa il intrebi pe cel de la care cumperi, sa stii pe ce dai banii. (considerand ca iei de la cineva in care ai incredere, nu de la coltul strazii de unde nu stii ce iei) Eu va multumesc pentru informatii. Am o sursa de rachiu de calitate decanta. Intentionez sa il tratez un pic cu aschii de stejar pentru culoare si gust. Va fi practic un experiment, documentat bineinteles, si sper sa ridic un pic calitatea. :)Iceman the Djhttps://www.blogger.com/profile/14680391723481574587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-24660516725190126092020-07-25T15:29:49.442+03:002020-07-25T15:29:49.442+03:00De unde ai scos-o cu nitrogenul?
Azotul (sau nitro...De unde ai scos-o cu nitrogenul?<br />Azotul (sau nitrogenul) este elementul chimic din tabelul periodic care are simbolul N şi numărul atomic 7. Este un gaz incolor, inodor, insipid, de obicei inert, diatomic şi nemetalic, constituie 78% din atmosfera Pământului şi este o parte componentă a tuturor ţesuturilor vii.<br /><br />Numai miezul din samburii de piersica si caisa contin amigdalina, care daca este ingerata in cantitate mare, poate fi daunatoare.<br />Dar invelisul lemnos impiedica orice imprastiere in decoct.<br /><br />De la aceste fructe samburii pot fi scosi.<br /><br />La prune si alte samburoase, nu se scot samburii.<br />Vasile Giurgiuhttps://www.blogger.com/profile/02757144218271644195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-32512069592544163312020-07-24T01:50:43.087+03:002020-07-24T01:50:43.087+03:00Dacă ai posibilitatea sa scoți sâmburi din fruct? ...Dacă ai posibilitatea sa scoți sâmburi din fruct? Răchia va fii mai buna la gust sau nu? Influentează cu ceva samburele fiert in cazan? Ținând cont ca conține nitrogen și e și amar la gust...Alexhttps://www.blogger.com/profile/11615962316474100070noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-67331271835053597162019-09-20T09:50:18.222+03:002019-09-20T09:50:18.222+03:00Romanii care traiesc in tara sunt norocosi, gasesc...Romanii care traiesc in tara sunt norocosi, gasesc im magazine cazane de tuica si tot ce trebuie pentru facut tuica in gospodarie. parerea mea este ca acesta este doar un moft. In cazul meu este o necesitate pentru ca traiesc in Africa de sud de 28 de ani. A trebuit sa fac singur tot ce imi lipsea de acasa: tuica, branza si altele produse care aici nu se gasesc. <br />Multumesc pentru acest articol pe care il consider bine documentat si folositor. Tocmai am facut alcool de banane (banana brandy) pentru prima data si eram angrijorat de procentul de metanot din frunti pentru ca ar trebui sa contina mai mult. Dupa ce am citit o multime de articole am ajuns la concluzia ca 200 ml din primul lichid care iese este bine de separat si aruncat. La un cazan de 8 litri distilat a doua oara m-am ales cu 5 L + 6x100 ml frunti in sticlute numerotate si 400 ml cozi la fel in sticlute. Voi incerca sa testez azi si sa hotarasc ce voi folosi si amesteca impreuna.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05838665503615077526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-15559146470667888302018-10-23T15:34:27.205+03:002018-10-23T15:34:27.205+03:00Vă mulțumesc pentru răspuns.Vă mulțumesc pentru răspuns.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06470699406327849153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-75864466260130523662018-10-23T14:36:08.264+03:002018-10-23T14:36:08.264+03:00Mult succes! 73&GL!Mult succes! 73&GL!Vasile Giurgiuhttps://www.blogger.com/profile/02757144218271644195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-4070345233064495312018-10-23T14:34:53.235+03:002018-10-23T14:34:53.235+03:00Rachiul de gutui se face la fel ca din celelalte f...Rachiul de gutui se face la fel ca din celelalte fructe. Singura deosebire ca fructele se taie in patru si se oparesc. La butoi se adauga si apa in care au fost oparite.<br />Am facut o singura data rachiu de gutui. Este foarte bun si aromat. Succes.Vasile Giurgiuhttps://www.blogger.com/profile/02757144218271644195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-18792168620283949952018-10-07T20:17:57.287+03:002018-10-07T20:17:57.287+03:00Foarte bine structurat articolul. Rugămintea mea p...Foarte bine structurat articolul. Rugămintea mea pt dvs ar fi să mă indrumati către o rețetă de rachiu de gutui. Stiu că e mai complicat și nimeni nu a reușit să mă ajute cu o informație cap coada. Vă mulțumesc.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06470699406327849153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-81978452510024876912018-09-30T07:49:41.582+03:002018-09-30T07:49:41.582+03:00Felicitări pentru tot ce faci! Fac si eu rachiuri ...Felicitări pentru tot ce faci! Fac si eu rachiuri acasa la tara din fructele din livada. Acum m-ai lămurit cu multe probleme legate de pregătirea și obținerea rachiului. Multumesc.<br />73<br />YO8REL din Tg. Neamt.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08891642823413404910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-23441641718467536832018-06-15T08:52:29.864+03:002018-06-15T08:52:29.864+03:00Perfect deacord.
Perfect deacord.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-16950493744345322762018-01-20T11:06:03.687+02:002018-01-20T11:06:03.687+02:00Foarte bine detaliat...Un profesionist!Foarte bine detaliat...Un profesionist!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-8121524682703601512017-12-14T22:20:40.437+02:002017-12-14T22:20:40.437+02:00Mulțumesc ! Un articol pe care l-am citit până la ...Mulțumesc ! Un articol pe care l-am citit până la capăt ! Nu am găsit infatuarea celui care le știe pe toate,nu am observat secrete Un profesionist in arta comunicarii !!!Gageluhttps://www.blogger.com/profile/13530076020437366152noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-7994428318335121552017-09-28T05:11:59.723+03:002017-09-28T05:11:59.723+03:00nicu.28.09.2017...EX.ARTICOL..FF.DETALIAT SPECIAL....nicu.28.09.2017...EX.ARTICOL..FF.DETALIAT SPECIAL.PT INCEPATORI.MULTA.SANATATE.SISUCCES MULTUMESC DIN.AUSTRALIA.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17323677691835884544noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-26691971598588046832017-09-04T22:17:56.012+03:002017-09-04T22:17:56.012+03:00Bravo... Mulţumesc sfaturi utile..salutări din Bas...Bravo... Mulţumesc sfaturi utile..salutări din Basarabia. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16565445502363138236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-76309694401334565482016-10-26T20:25:59.505+03:002016-10-26T20:25:59.505+03:00Bine documentat, pe intelesul tuturor. Multumesc !...Bine documentat, pe intelesul tuturor. Multumesc !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-42179966877429612452016-07-31T20:11:34.672+03:002016-07-31T20:11:34.672+03:00Salut Sica,
Am citit cu placere cele doua articol...Salut Sica,<br /><br />Am citit cu placere cele doua articole interesante despre rachiuri. Si eu fac asa ceva acasa, din prastina de struguri si in vara asta doresc sa fac si din fructe. Sper sa reusesc cu bine ca ai scris foarte explicit tot procesul de fermentare, distilare, pastrare...<br /><br />Sunt un radioamator cu indicativul YO4BXX Cornel Conrad din Techirghiol (M-am mutat aici acum 11 ani din Constanta unde stateam la apartament si aici am casa cu curte). Imi amintesc mereu cu cata placere vorbea Radu Bratu - YO4HW - despre tine si cand spunea SICA spunea din tot sufletul!!!<br /><br />Scuze ca m-am abatut de la topic. Am sa revin aici dupa ce (daca voi reusi cu bine) o sa beau primul paharel de rachiu de fructe. Rachiu facut de mine!<br /><br />Toate cele bune. YO4BXX Cornel<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4112502149594070077.post-3614589377637799732015-09-27T00:38:01.450+03:002015-09-27T00:38:01.450+03:00Articol bine documentat!Complecteaza articolul pre...Articol bine documentat!Complecteaza articolul precedent care oferea informatii practice foarte bune!Anonymousnoreply@blogger.com