Compoziție:
2 gutui
125-150 gr. zahăr (eu am pus 20 pastile sweetener sau 10 sucrazit)
1 baton de scorțișoară
5 cuișoare
Sucul de la o jumătate de lămâie
Apă
Se curață gutuile de coajă și de căsuța cu semințe, se taie în bucățele nu prea mari. Se pun bucățelele într-un castron cu apă cu lămâie sau sare de lămâie, pentru a nu se oxida.
Apoi punem cantități egale de gutui în trei borcane de 680 ml, turnăm apă în fiecare borcan până sus la gură. Golim apa din borcane într-o cratiță, adăugăm ingredientele și fierbem 6-7 minute.
Turnăm zeama fierbinte peste gutuile din borcane, introducem și
scorțișoara și cuișoarele, apoi închidem ermetic cu capace. Lăsăm liber 1-2 cm sub gura borcanului.
Le punem într-o tavă și le dăm la cuptorul de la aragazul încălzit în prealabil, pentru 25-30 minute. Le scoatem, le așezăm într-o pătură și lăsăm la răcit pentru 24 de ore.
Temen de garanție 3 ani.
P.S. Gustul gutuilor românești este cu zece clase peste cele de import...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu