Pentru obţinerea unui preparat gustos, timpul de fierbere pentru legume este important. In cele ce urmează vă prezint un tabel pentru fierberea legumelor mai des folosite. Menţionez că timpii sunt orientativi, în funcţie de dimensiunile legumelor.
Legume Fierbere întregi Fierbere bucăţi Fierbere întregi Fierbere bucăţi
la aburi la aburi în apă în apă
- Cartofi 50' 40' 55' 30'
- Morcovi 45' 30' 45' 20'
- Ţelină 55' 45' 50' 40'
- Mazăre 15' - 20' -
- Spanac - - 4' -
- Fasole verde ~9' ~5' ~15' ~10'
- Pătrunjel 40' 30' 45 20'
- Broccoli 20' - 25' -
Orez brun bob lung - - 25' -
Orez basmati - - 10' -
Orez alb bob rotund - - 20' -
Orez brun bob rotund- - 30' -
Orez risotto - - 30-40' -
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu