Arta Culinară Românească

Se pare că bucătăria românească neaoşă este cam uitată. M-am gândit să vă ofer printre altele şi o serie de reţete româneşti, din păcate uitate de toţi.

›
    In luna Noiembrie 2023 la  Gala Premiilor ,,Clubului Amiralilor" , Ediția a XVI-a, juriul a hotărât să acorde  Premiul și Trofeul...

Blogul este în construcţie...

›
Stimati cititori, Acesta este un blog. Acest blog nu este un forum pentru discuţii libere! Nu vor fi publicate: - comentariile...
3 comentarii:

Ridichi murate

›
     Prima dată am auzit de ridichi murate din literatura japoneză și eram foarte curios ce gust au.  Așa că m-am hotărât să le încerc și eu...

Supă cremă "Saint Germain" ca la Mediaș.

›
  Ingrediente pentru 4 persoane: 250 gr. mazăre uscată 400 gr. piept de porc afumat 2 buc. praz (numai partea albă) 2 cepe albe mijlocii 1 m...

Supă cremă de usturoi

›
      O supă gustoasă și hrănitoare... Ingrediente: 2-3 căpăţâni de usturoi  întregi, 2 cartofi mijlocii, 1 ceapă albă mijlocie, 1 felie de ...

SUPĂ-CREMĂ DE LINTE ROŞIE

›
        Este o supă gustoasă și sățioasă. Ingrediente: 100 g de linte roșie uscat ă 1 morcov 1 ceapă 1 felie de ţelină mare 1 rădăcină de pă...

Compot de gutui

›
  În plină iarnă am găsit gutui... Desigur de import. M-am gândit să fac un compot.  Din două gutui am obținut trei borcane cu compot. Compo...

›
Aventurile vedetei "NMS Vulturul" Povestea navei "NMS Vulturul" şi a echipajului său în timpul celui de al II-l...

›
  Despre albine şi nu numai… “Po ţ i strânge în mână o albină până când o striveşti. Dar nu înainte de a te fi înţepat. Puţin lucru, poţi sp...

Gazpacho andaluz – varianta mea

›
Gazpacho este o supă răcoritoare  de vară , de provenienţă spaniolă mai precis din regiunea Andaluzia. Datorită turismului aceasta a aju...

CAFRINCO

›
   Era pe la începutul anilor '60. Într-un oraş din România, era o cofetărie cu numele de Mocca la doi paşi (reali) de alta numită ...
Un comentariu:

Călătorie virtuală pe Dunărea Românească.

›
    În anul 2010 am făcut ultima croazieră pe Dunăre la bordul unei mici ambarcaţiuni. Atunci pe Dunărea românească nu existau nici-...

Pe scurt despre fabricarea caşcavalului

›
   În urmă cu ceva timp un prieten proprietar a câtorva văcuţe lăptoase care s-a săturat să vândă laptele pe mai nimic unor firme multin...
2 comentarii:
›
Pagina de pornire
Afișați versiunea pentru web

Despre mine

Fotografia mea
Sibiu, Romania
Vizualizați profilul meu complet
Un produs Blogger.