"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





- Omleta




Omleta simplă: 4 ouă, un cubuleţ de unt sau două linguri de ulei, două linguri de lapte (sau smîntînă), un praf de sare, piper.
- Se bat bine ouăle împreuna cu laptele şi un praf de sare. Se înfierbantă tigaia, apoi se pune cubuleţul de unt sau ulei. După un minut se pun ouăle bătute şi se lasă să se prajeasca fără a se amesteca. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, cu o paleta se întoarce şi pe partea cealaltă, apoi se scoate pe o farfurie. Se piparează dupa ce este gata.
- Omleta se poate face cu diverse umpluturi: ciuperci, mazăre sotată, ficat, şuncă, sardele etc. În acest caz umpluturile trebuiesc preparate înainte de omletă.
- Cine nu suportă prăjelile, poate face omleta la cuptor. Se pun ouăle bătute într-o cratiţă unsă cu unt şi se ţine în cuptorul bine încins vre-o 10 minute. Dacă pe cratiţă se pune un capac, atunci ompleta va ieşi mai pufoasă.
- Omleta se poate orna cu o rămurică de pătrunjel, foi de salată, sau bucăţele de gogoşar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu