"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





Budincă de cartofi



   Poate nu vă vine să credeţi dar budinca de cartofi este delicioasă. Încercaţi!...

   Compoziţie pentru două porţii:
- 350 gr cartofi albi
- 2 ouă 
- 1 ceapă (~50 gr)
- 50 gr unt
- 25-30 mL lapte
- 50-60 gr brânză telemea
- sare şi piper după gust
- pesmet
- ulei

  Fierbeţi cartofii curăţaţi de coajă, întregi, în apă cu sare.
Ceapa tocată mărunt o căliţi uşor în puţin ulei, până devine translucidă.
Într-un bol spargeţi cele 2 ouă şi cam 1/3 dintr-un gălbenuş puneţi separat.
Bateţi ouăle cu puţin lapte.
Separat zdrobiţi bine cartofii, aproape ca pentru pireu. 
Adăugaţi ceapa călită şi ouăle bătute peste cartofi, amestecaţi bine. Radeţi brânza telemea şi puneţi în cartofi. Amestecaţi din nou. Adăugaţi sare si piper după gust.
   Luaţi o cratiţă, tigaie sau formă de copt, o tapetaţi bine cu unt, presăraţi peste tot pesmet, surplusul de pesmet îl îndepărtaţi. Sau tapetaţi cratiţa cu hârtie de copt unsă cu unt.
   Turnaţi pasta de cartofi, o întindeţi bine, apoi o ungeţi pe deasupra cu gălbenuşul păstrat.
Puneţi la copt în cuptorul bine încins pentru 45-50 minute. Este gata când capătă o culoare aurie.
Serviţi caldă cu smântână.     (E bună şi rece).


    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu