"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





- Copane de pui la capac

   Vă propun o reţetă interesantă pentru cină.
Compoziţie: 4-5 copane de pui, sau 2-3 copane cu pulpă, 50 ml bulion de roşii, 50 ml vin alb sec, o lingură muştar cu hrean, 1 lingură ulei de măsline, 1 lingură oţet de 9', 4-5 căţei de usturoi tocat, 1 linguriţă cimbru măcinat, piper, sare.

Marinata: puneţi toate condimentele într-un vas, amestecaţi bine, apoi introduceţi copanele de pui, avînd grijă să fie bine acoperite cu amestecul. Puneţi la frigider pentru minim 12 ore. (24 ore ar fi optim).

Luaţi o cratiţă de 1 litru, turnaţi 750 ml apă, apoi puneţi deasupra un capac mai mare cu susul în jos. Ungeţi capacul pe interior cu ulei unt sau untură de porc, aşezaţi copanele şi puneţi la cuptorul preîncălzit. După 30-35 minute, întoarceţi copanele pe partea cealaltă şi mai lăsaţi la cuptor 15-20 minute.
Scoate-ţi din cuptor, acoperiţi totul cu un alt capac şi lăsaţi să stea 15 minute.

Serviţi cald, cu o garnitură de cartofi natur ornat cu pătrunjel verde tocat şi alăturat un pahar cu vin demisec.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu