"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





Porumbel, reţeta lui Păstorel...

Iei un hulub decapitat
ales din cei mai graşi, fireşte,
scoţi penele, cinătuieşte,
apoi sărează delicat.

şi nu uita un amănunt:
tăind, spre-al înveli, o fină
felie albă de slănină,
să-i pui în coş şi-un pic de unt.

pe urmă, cu-n cuţit ce taie,
ciopleşte cu îndemînare
vre-o opt sau zece beţişoare
şi le aşează în tigae.

hulubul cel cu unt umplut
pe-acest grătar improvizat
într-un cuptor va fi lăsat
la foc domol şi susţinut.

şi, ca să-i tragi din plin folosul,
când slăninuţa s-a prăjit,
îl scoţi afară negreşit.
fără să uiţi să-i torni şi sosul.

cu un vin roşu-n păhărel
friptura e o delectare.
deci, îţi urează poftă mare
al dumitale, Păstorel.

(Păstorel Teodoreanu).






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu