"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





Supă de vinete cu sau fără perişoare


   O supă mai puţin obişnuită... Dar, şi cu vinete se poate face o supă cu un gust excelent.
Ingrediente:
2 vinete mari sau 3 mijlocii,
1 ceapă mijlocie
4-5 căţei de usturoi,
1 morcov mic,
1/2 gogoşar
200 gr. cârnat proaspăt.
piper,
sare,
cimbru.
ulei,

Preparare:
   Se curăţă vinetele de coajă, se taie felii de 2-2,5 cm grosime. Se trece fiecare felie printr-o soluţie de apă cu oţet sau lămâie (la 1 L apă, 2-3 linguri cu oţet sau suc de lămâie), pentru a se păstra culoarea albă.
   Aşezăm feliile de vânătă pe o farfurie, le sărăm bine şi apoi lăsăm 1-2 ore. După aceea le stoarcem de zeama maronie şi le tăiem cubuleţe.

Tăiem mărunt ceapa şi gogoşarul, radem morcovul pe răzătoarea mare.
Tăiem cârnatul în bucăţele de ~ 2-3 cm si formam mici perişoare.

   Într-o oală de 4 L, călim în ulei ceapa, morcovul şi gogoşarul, până ceapa devine translucidă.
   Turnăm  apă şi punem la fiert, până   ingredientele sunt aproape fierte, apoi adăugăm vinetele şi perişoarele. Fierbem totul. Spre sfârşitul fierberii, adăugăm usturoiul tocat, piperul boabe sau măcinat (după dorinţă), o linguriţă rasă cu cimbru măcinat, se drege de sare.

  Dupa fierbere, lăsăm supa cca 1/2 oră pentru a se aşeza aromele.
Se serveşte cu puţină smântână.

  Cine doreşte poate face supa şi fără carne. Şi aşa este foarte bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu