"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





Mere în halat

Această reţetă o ştiu de la mama. Ne făcea acest preparat când nu avea prea mult timp la dispoziţie, dar voia să ne trateze cu un dulce. Este o reţetă simplă, rapidă şi foarte gustoasă.

Compoziţie: 5-6 mere orice soi, dar cele mai bune sunt Jonathan, 100 gr. făină, 100 mL. lapte, 2-3 linguri apă minerală sau sifon, 1 ou, 1 lingură zahăr tos, un vârf de linguriţă sare, o lingură zahăr pudră, câteva picături esenţă de rom, scorţişoară -  după gust.

Din făină şi celelalte ingrediente se prepară un aluat ca pentru clătite. Cand este gata, se pune la frigider pentru 40-50 minute, pentru ca aluatul să seodihneasca.

Se curăţă merele de coajă, se taie felii de cca 1 cm grosime, alveola cu samburi, se scoate cu un cuţit ascuţit. Feliile de măr se trec prin aluatul de clătite. Se pun la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei încins,
avînd grijă să nu se lipească între ele. Se prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte, pînă se rumenesc. Se scot pe o farfurie şi se pudrează cu zahărul pudră.
Se servesc calde, dar sunt bune şi reci.

Pentru cei care ţin regim, zahărul din aluat se înlocuieşte cu 4-5 pastile de sucrazit/sucradiet, care se dizolvă în laptele pregătit pentru compoziţie. Desigur merele nu se mai pudrează cu zahăr, sunt foarte bune şi aşa.
Cei care au diabet, se pot delecta şi ei cu un dulce.

În aluat se pot adăuga 1-2 linguriţe cu nucă de cocos, care va potenţa gustul merelor.
Un gust mai special se obţine adăugând în aluat o linguriţă cu praf de ghimbir.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu