"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





- Compot de pere

Vă prezint o reţetă deosebită pentru un compot de pere.
Compoziţie: pere de iarnă coapte doar pe jumătate, zahăr sau îndulcitor sucrazit, sare de lămâie, apă, vodcă sau rachiu alb.

Curăţăm perele de coajă, le tăiem întâi în 4, le curăţăm de sâmburi apoi încă în 2 sau 3 bucăţi, după mărime.
Într-un vas cu apă topim un vârf de linguriţă cu sare de lămâie şi apoi introducem perele tăiate.  Sarea de lămâie împiedică oxidarea perelor şi închiderea la culoare. Apoi scoatem perele şi le aşezăm în borcane de 720 ml cam 3/4 din borcan. Turnăm apă până umplem borcanul la un cm sub gură. Golim apoi apa din borcane într-un vas, adăugăm puţină scorţişoară, zahărul necesar (după gust) sau indulcitor sucrazit şi fierbem câteva minute. După fierbere turnăm lichidul fierbinte peste perele din borcane, adăugăm 70 ml. vodcă sau rachiu alb la fiecare borcan şi închidem bine cu capace. Le punem în cuptorul aragazului încălzit, pentru 20-30 de minute, apoi le aşezăm într-o pătură să se răcească treptat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu