Pentru tartinele de revelion, vă propun o pastă de sardine foarte gustoasă. Am făcut de Crăciun şi s-a terminat urgent...
Compoziţie: o cutie cu sardine în ulei, 2 ouă fierte tari, 50-60 gr. unt, o linguriţă cu ghimbir ras, piper şi zeamă de lămâie, după gust.
Tăiem ouăle bucăţele cît mai mici, cu albuş cu tot, zdrobim sardinele cu furculiţa, apoi într-un castron punem toate ingredientele, adăugăm şi uleiul din conservă cam 60% şi le amestecăm bine, pînă devine o pastă omogenă. Ingredientele putem să le punem şi în blender, preparând o pastă foarte fină.
Ungem tartinele cu pasta de sardine şi ornăm cu feliuţe de măsline, ardei verde şi/sau gogoşar roşu.
Dacă pregătim pentru masa de revelion, atunci tartinele să fie de mici dimensiuni (4x4 cm), cam cât o îmbucătură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu