Pasta de ardei roşu gras şi/sau gogoşar, este un adaos necesar la diferite mâncăruri cu carne, sau numai legume, papricaş, gulaş, etc.
Ardeiul de spală bine în 2-3 ape, se curăţă de cotoare şi seminţe, se taie fâşii late de 2-3 cm şi se trec prin maşina de tocat carne.
Compoziţie: 1 kg ardei curăţat, 30-40 gr sare (ne-iodată).
Se pune la fiert compoziţia pînă se îngroaşă. Se pune în borcane de 300-400 ml, şi se introduc în cuptorul de la aragaz după metoda cunoscută. Apoi se aşează într-o pătură şi se lasă la răcit încet, 24 ore.
La 1 kg de compoziţie pierderea prin fierbere este de 150-200 gr.
De regulă gogoşarul este mai dulce decât ardeiul, astfel că după gust, se poate face bulion numai din ardei, numai din gogoşar, sau combinaţie din acestea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu