Pentru această conservă folosim ardei gras roşu. Se spală bine ardeii, se scurg de apă. Tăiem ardeiul fâşii de 1 cm lăţime. Pregătim un litru de amestec format din 2 părţi apă, o parte oţet din vin de 9 gr., o frunză de dafin, 50 gr. zahăr, sau mai bine 2-3 pastile de sucrazit şi îl punem la fiert. Când dă în clocot, introducem ardeiul tăiat şi îl opărim cca 5-6 minute. Scoatem ardeiul opărit, îl aşezăm în borcane de 720 ml, după gust putem adăuga şi 1-2 căţei de usturoi. Turnăm lichidul fierbinte rămas după opărire şi inchidem bine cu capacul metalic.
Introducem borcanele în cuptorul de aragaz pentru 20 minute, apoi aşa fierbinţi le aşezăm într-o pătura şi lăsăm să se răcească încet cca 24 ore.
Acest tip de conservă poate fi ţinută la cămară 2-3 ani fără să-şi modifice gustul.
La servire, peste ardeiul murat punem 3-4 căţei de usturoi zdrobit bine, apoi stropim totul cu 1-2 linguri de lichid din conservă şi 1-2 linguri cu ulei de măsline.
În loc de ardei gras roşu, putem folosi ardei roşu Kapia. Acesta îl tăiem longitudinal pe cca 2 treimi din lungime şi după opărire îl aşezăm în borcane întreg, cu codiţă şi seminţe. În rest procedăm ca mai sus.
Astept opiniile dvs.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu