"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





Orez cu lapte

   Orez cu lapte I: desertul copilăriei noastre, fără e-uri, fără amelioratori.
   Compoziţie: 100 gr. orez, 4-500ml lapte, un praf de sare, 2 linguri cu zahăr sau 3-4 tablete sucrazit, praf de scorţiţoară, coajă de lămâie.
   Orezul se spală bine în 3-4 ape. Îl punem la fiert în apă cu sare. Când este fiert pe jumătate, scurgem restul de apă rămas, turnăm laptele, 5-6 cm. coajă de lămâie, şi zahărul. Fierbem în continuare la foc mic, amestecând continuu, să nu se prindă. Când este fiert complet, aşezăm orezul în salatiere de porţelan sau sticlă, presărăm un praf de scorţişoară. Se serveşte cu dulceaţă de vişine, smeură, sau numai cu sirop.

Orez cu lapte II
   În laptele cald punem 20-30 stafide, lăsăm să se moaie cca 30 minute, iar în continuare, procedăm ca la reţeta I.

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu