Putem să producem în bucătărie un suc de macriş, care este foarte potrivit pentru acrirea ciorbelor, absolut natural, mai bun decât oţetul.
Curăţăm macrişul de codiţe iar dacă este mare şi de nervura principală, îl spălăm bine în 2-3 ape.
La 1 kg. macriş, adăugăm 2,5 l. apă şi punem la fiert aproximativ 30 de minute.
Strecurăm frunzele de macriş, care le punem în punguţe de plastic de cca. 250 gr, apoi după răcire le aranjăm în congelator, le vom folosi pentru ciorbe de macriş sau ca adaos.
Sucul rezultat, aşa fierbinte îl turnăm în sticle calde, de 0,5 - 1 l, le închidem ermetic, apoi le aşezăm la răcit încet, învelite într-o pătură. Putem folosi şi sticle de plastic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu