"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





Peşte marinat


Un aperitiv foarte gustos  este peştele marinat. Se poate folosi aproape orice fel de peşte ca: macrou, sprot, gingirică, hamsie, aterină, scrumbie, dar cel mai bun este heringul.

Ingrediente: 1 kg peşte, 3 cepe mijlocii, 1 morcov, 2 mere, 70 ml oţet, 10-15 boabe de piper, 5 boabe de enibahar zdrobit, un vîrf de liguriţă boabe de muştar, 300 ml apă, sare - dacă este cazul.

Peştele se curăţă de cap, coadă şi intestine (cu excepţia gingiricăi care se pune întreg), dacă este sărat se pune la desărat cîteva ore, schimbînd apa de 3-4 ori.

Tăiem peştele la o dimensiune de 3-4 cm, îl aşezăm într-un vas de sticlă, porţelan, sau plastic astfel: un rînd de ceapă tăiată rondele, feliuţe de morcov şi mere, 3-4 boabe de piper, enibahar, boabe de muştar, apoi din nou un strat de peşte  şi aşa mai departe alternînd straturile.

Apa cu oţetul o punem la fiert cîteva minute, apoi rece, o turnăm peste peşte. Se ţine la rece 4-5 zile, apoi se poate servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu