Se pare că bucătăria românească neaoşă este cam uitată. M-am gândit să vă ofer printre altele şi o serie de reţete româneşti, din păcate uitate de toţi.
"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"
Peşte marinat
Un aperitiv foarte gustos este peştele marinat. Se poate folosi aproape orice fel de peşte ca: macrou, sprot, gingirică, hamsie, aterină, scrumbie, dar cel mai bun este heringul.
Ingrediente: 1 kg peşte, 3 cepe mijlocii, 1 morcov, 2 mere, 70 ml oţet, 10-15 boabe de piper, 5 boabe de enibahar zdrobit, un vîrf de liguriţă boabe de muştar, 300 ml apă, sare - dacă este cazul.
Peştele se curăţă de cap, coadă şi intestine (cu excepţia gingiricăi care se pune întreg), dacă este sărat se pune la desărat cîteva ore, schimbînd apa de 3-4 ori.
Tăiem peştele la o dimensiune de 3-4 cm, îl aşezăm într-un vas de sticlă, porţelan, sau plastic astfel: un rînd de ceapă tăiată rondele, feliuţe de morcov şi mere, 3-4 boabe de piper, enibahar, boabe de muştar, apoi din nou un strat de peşte şi aşa mai departe alternînd straturile.
Apa cu oţetul o punem la fiert cîteva minute, apoi rece, o turnăm peste peşte. Se ţine la rece 4-5 zile, apoi se poate servi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu