"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





Rulouri de hering



Pentru zilele de sărbătoare şi când avem musafiri, putem prepara rulouri de hering ca aperitiv.

Ingrediente: 1 kg hering (cca 6 buc), 3 cepe, 1 morcov, 2 mere, 1/2 gogoşar sau ardei roşu, 12 măsline negre, 70 ml oţet, 15 boabe de piper, 5 boabe enibahar zrobit, un vîrf de linguriţă cu boabe de muştar, sare dacă este cazul, 300 ml apă.

Curăţăm heringul de cap, coadă şi intestine, întreg îl aşezăm într-un vas straturi, straturi, procedînd în continuare ca la reţeta de peşte marinat.

Dupa ce s-a marinat,  facem rulourile, astfel: scoatem şira spinării, dacă heringul este mare îl tăiem în lung pe urma şirei spinării şi apoi în două. Dacă este mai mic îl tăiem doar pe lung în două bucăţi.

Punem pe fiecare bucată de hering la un capăt o măslină, apoi feliuţe de ceapă, mere şi morcov, iar în partea cealaltă o bucăţică de gogoşar roşu. Rulăm cu atenţie şi fixăm cu o scobitoare. Aşezăm rulourile pe un platou şi ornăm cu bucăţelele de ceapă şi gogoşar rămase. Rulourile vor avea un aspect, frumos, alternând culoarea măslinei cu gogoşarul roşu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu