Se pare că bucătăria românească neaoşă este cam uitată. M-am gândit să vă ofer printre altele şi o serie de reţete româneşti, din păcate uitate de toţi.
"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"
Salată de hering afumat
Vă prezint o salată simplă din hering afumat, la care se pretează excelent, o ţuiculiţă facută în casă...
Ingrediente:
3 heringi afumaţi (cca 500 gr), 1 căpăţînă de usturoi, 10 boabe de piper, 2 foi de dafin, 30ml oţet, 30 ml ulei, 100 ml apa.
Puneţi heringii în apă rece pentru cîteva ore, din cînd în cînd schimbaţi apa, pentru desărare.
Apoi opăriţi peştele cca 3-4 minute în apă clocotită.
Tăiaţi capul peştelui (dacă are), scoateţi cu grijă şira spinării cu toate oasele componente, apoi desfaceţi fileul de pe piele. Tăiaţi feliuţe de cca 1 cm şi le aşezati într-o salatieră.
Puneţi apa cu oţetul, piperul şi foile de dafin la fiert 4-5 minute. Apoi se răceşte şi se amestecă cu usturoiul zdrobit şi cu uleiul. Se toarnă peste peşte.
Acoperiţi salatiera şi puneţi la frigider 24 ore.
Poftă bună.
Notă: Dacă peştele este mic, trebuie scoase toate oasele cu mare atenţie, deoarece în afară de şira spinării mai rămîn ceva oscioare foarte mici. Nu este plăcut să le "pescuim" din gură...
Eu aşa am păţit cu un hering cumpărat de la Kaufland.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu