"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





Supă cremă "Saint Germain" ca la Mediaș.

 

Ingrediente pentru 4 persoane:
250 gr. mazăre uscată
400 gr. piept de porc afumat
2 buc. praz (numai partea albă)
2 cepe albe mijlocii
1 morcov mijlociu
2-3 căței de usturoi
Sare
Piper măcinat
2-3 linguri mari cu smântână
1,5 L supă clară de pui sau legume
Câteva frunzulițe de pătrunjel și puțină boia dulce pentru ornat.

Preparare:
Se înmoaie mazărea uscată în apă rece timp de 3-4 ore.
Se taie morcovul, prazul și ceapa în felii mici.
Scurgeți de apă mazărea înmuiată, puneți-o într-o cratiță, adăugați supa clară. (În lipsă merge și numai apă). Puneți la fiert la foc mare. Dacă face spumă, îndepărtați-o. 
Adăugați prazul, ceapa, morcovul și pieptul afumat tăiat în câteva bucăți.
Fierbeți la foc mic, cam o oră.
După ce toate ingredientele s-au fiert, scoateți pieptul afumat și puneți-l pe o farfurie.
Pasați cu blenderul sau mixerul mazărea și restul legumelor. 
Introduceți într-o oală legumele pasate, adăugați pieptul afumat tăiat în bucățele mici, potriviți de sare și piper, apoi fierbeți încă câteva minute. Dacă supa vi se pare prea groasă mai adăugați apă. La sfârșit adăugați smântâna.
Supa din oala acoperită cu un capac se lasă la odihnit 30 de minute pentru așezarea aromelor, apoi se servește cu crutoane de pâine.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu